Utrecht,
12
oktober
2016
|
15:14
Europe/Brussels

Zondag: Duizenden boeken op 2e Nationale Kinderboekenruil

Op de laatste dag van de Kinderboekenweek –aanstaande zondag- kunnen kinderen uit heel Nederland meedoen aan de 2e Nationale Kinderboekenruil - dit jaar op de stations Arnhem Centraal, Breda en Amsterdam Centraal. Midden in de stationshal ruilen ze hun boek in een ‘levende en pratende' boekenkast.

Ze krijgen daarbij hulp van de bibliothecarissen van de lokale openbare bibliotheken. NS ruilt mee en plaatst voor de kinderen meer dan 3000 nieuwe kinderboeken van uiteenlopende kinderboekenschrijvers. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk dan hierboven de beelden van vorig jaar. De Nationale Kinderboekenruil is van 10.00 tot 16.00 uur. Zowel Dolf Verroen als Floor Rieder ruilen deze zondag hun favoriete boek in de stationshal van Amsterdam Centraal, waarmee ze de Kinderboekenweek 2016 symbolisch afsluiten.

Voorlezen

Ook wordt er op deze laatste dag van de Kinderboekenweek voorgelezen door auteurs, conducteurs en medewerkers van de openbare bibliotheek. Kijk hier voor meer informatie over wie waar en hoe laat voorleest.

Waarom je boek ruilen?

Een bekend fenomeen: in je boekenkast staat een mooi kinderboek, maar je hebt het al drie keer gelezen. Of je bent er gewoon een beetje ‘uitgegroeid’ omdat je er te oud voor bent geworden. Gun zo’n boek een tweede leven en maak er iemand anders blij mee! Kom daarom naar de Nationale Kinderboekenruil die NS organiseert in het kader van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, getiteld Oorlog en vriendschap!, is geschreven door Dolf Verroen en geïllustreerd door Charlotte Dematons. Het wordt deze Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken en komt uit in een oplage van 345.000 exemplaren. Floor Rieder maakte het speciale Prentenboek van de Kinderboekenweek, Waar is Ludwig? Het ligt tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,95 in de winkel