Utrecht,
30
december
2015
|
11:57
Europe/Brussels

Zwolse machinist scoort op facebook met "dashcam"

Traject Nijmegen- Arnhem best bekeken NS-facebook-filmpje van 2015

Zes jaar geleden begon machinist Paul met filmen vanaf de bok, met een simpele mobiele telefoon. Inmiddels worden zijn spoorfilmpjes door duizenden reizigers gewaardeerd op facebook. Zijn “dash-cam-filmpje” van de spoorlijn Arnhem – Nijmegen is met meer dan 150 duizend weergaven in 2015 het best bekeken filmpje op de facebook-pagina van NS. 

De top 3 van best bekeken Facebookfilmpjes bestaat helemaal uit Pauls dashcams, met verder de spoorlijnen Amsterdam – Utrecht en Zwolle – Meppel. Ondertussen werkt Paul alweer aan zijn volgende filmpje: Het spoor tussen Utrecht en Breda is het volgende project van Paul en zodra het klaar is, is het te zien op de facebook-pagina van NS.

Paul begon met filmen om zijn broers en kinderen een plezier te doen: “Zij wilden graag mee ‘op de bok’, maar dat is vanwege de veiligheidsoverwegingen helaas niet mogelijk. Maar op deze manier kan ik heel Nederland laten zien hoe mooi het uitzicht vanaf de cabine is.” Ook helpt hij collega’s: Ik ben redacteur van de wegkennisbank van NS. Deze wordt gebruikt bij opleidingen van nieuwe machinisten. Gevraagd naar zijn persoonlijke favoriete traject antwoordt hij “Van Zwolle naar Enschede. Je begint in het rivierenlandschap, dan de bosgronden van de Sallandse Heuvelrug om te eindigen in het prachtige Twentse landschap.”

Collega’s uit het buitenland

Naast de facebookfilmpjes voor NS, beheert Paul de website Bahntv.eu. Hier staan – naast zijn eigen filmpjes  ook filmpjes van collega’s uit andere Europese landen. En waar de filmpjes op de facebookpagina van NS versneld worden afgespeeld, worden ze hier in ware snelheid getoond.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.