Utrecht,
08
juli
2020
|
11:06
Europe/Brussels

14 – 30 juli geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer ArenA

Vervangende metro’s/bussen en extra OV-fietsen

Samenvatting

Van dinsdag 14 tot donderdag 30 juli werkt ProRail aan het spoor in Amsterdam. Voor reizigers betekent dit dat er geen treinen en minder metro’s rijden op het traject Amsterdam Centraal – Amsterdam Bijlmer ArenA. Treinreizigers kunnen gebruik maken van de vervangende metro en van extra treinen tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Schiphol Airport. Daarnaast zetten NS en GVB vervangende bussen in. Om reizigers een extra alternatief te bieden, is er op station Amsterdam Bijlmer ArenA een speciale pop-up store voor 150 extra OV-fietsen. Ook op station Amsterdam Amstel zijn extra OV-fietsen te huur. Advies aan reizigers is om zich goed voor te bereiden, hun reis te plannen via de Reisplanner of NS app en rekening te houden met extra drukte en langere reistijd.

De gevolgen van de werkzaamheden zijn te zien in deze animatie.

Goed voorbereid op reis

We adviseren reizigers om kort voor vertrek de Reisplanner of NS app te checken, drukte te vermijden en rekening te houden met extra reistijd in het vervangende vervoer, op de omreisroute en bij de (tijdelijke) bushaltes, mede door de speciale Coronamaatregelen in het OV.

Andere werkzaamheden:

  • Van Amsterdam Centraal richting Amsterdam Muiderpoort en Weesp is er wel treinverkeer mogelijk, behalve op zondag 19 juli dan rijden er vervangende bussen.
  • Reizigers tussen Amsterdam en Utrecht moeten van 14 t/m 23 juli rekening houden met werkzaamheden aan de oude Demka spoorbrug. Dit betekent dat er bussen rijden tussen Breukelen en Utrecht Centraal.
  • Reizigers op het traject Utrecht - Geldermalsen –Tiel/’s-Hertogenbosch moeten tussen 3 juli en 9 augustus rekening houden met beperkt tot geen treinverkeer.

OV-fiets pop-up store op station Amsterdam Bijlmer ArenA

Voor alternatief vervoer opent NS samen met ProRail en Amsterdam Bereikbaar speciaal voor deze periode een pop-up store voor 150 OV-fietsen. Deze bevindt zich naast de Starbucks. Ook worden op station Amsterdam Amstel 70 OV-fietsen bijgeplaatst. Hiervoor gelden de reguliere huurvoorwaarden. Dit is de eerste keer dat we tijdens grootschalige werkzaamheden extra OV-fietsen verhuren. We evalueren naderhand of onze reizigers deze extra service waarderen.

Waar wordt gewerkt?

Op de Amstelstroomlaan in Amsterdam komt een tunnel onder twee treinsporen en zeven metrosporen. Deze zal twee woonwijken met elkaar gaan verbinden: het Bajes- en het Amstelkwartier. Station Amsterdam Amstel krijgt een nieuwe trap waardoor meer reizigers sneller de trein in en ook uit kunnen stappen. Bij station Amsterdam Muiderpoort worden nieuwe seinen en enkele nieuwe wissels aangelegd. Bij deze 16-daagse werkzaamheden zijn verschillende partijen betrokken: ProRail, NS, GvB, MET, gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam (VRA) en Amsterdam Bereikbaar.