Utrecht,
03
november
2021
|
10:38
Europe/Brussels

Aankomend weekend werkzaamheden rondom Amsterdam Centraal

Op 6 en 7 november werkt ProRail op en rondom station Amsterdam Centraal. ProRail plaatst extra seinen, haalt wissels weg en vernieuwt sporen, zodat er in de toekomst meer treinen kort na elkaar het station kunnen binnenrijden. Ook krijgen reizigers meer ruimte op de perrons. De werkzaamheden hebben invloed op het treinverkeer van, naar en via Amsterdam Centraal. Hierdoor kan de reistijd langer zijn dan gepland. NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen. De werkzaamheden zijn een vervolg op de werkzaamheden van een maand geleden.

Gevolgen voor het treinverkeer
Zaterdag: op zaterdag is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Ook tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena, en tussen Amsterdam Centraal en Weesp rijden er geen treinen.

Zondag: op zondag rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Ook tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena is er geen treinverkeer mogelijk. Op zondag rijden er wel weer treinen tussen Amsterdam Muiderpoort en Weesp. Ook rijden er weer Intercity’s tussen Amsterdam Centraal en Amersfoort Centraal. Tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort is op zondag nog geen treinverkeer mogelijk.

Reizigers moeten rekening houden met omreizen, een extra overstap of vervangend metro- en/of busvervoer. Ook internationale reizigers moeten bedacht zijn op een ander aankomst- of opstapstation.

Groei in de regio Amsterdam
NS en ProRail houden rekening met een reizigersgroei van 30% in de komende vijftien jaar. Ook de populariteit van steden neemt toe. Daarom werken we volop samen aan het spoor en de stations in en om Amsterdam. Openbaar vervoer helpt niet alleen de stad 24 uur per dag toegankelijk en leefbaar te houden, maar het spoor is ook cruciaal voor de mobiliteit in Nederland. Om de bereikbaarheid van de regio Amsterdam te waarborgen, is het essentieel dat bepaalde werkzaamheden en dienstregelingstappen in de juiste volgorde worden uitgevoerd. Bekijk bovenstaande video, waarin we laten zien hoe al deze stappen samenhangen en wat de complexiteit is. 

Ga voorbereid op reis
NS raadt reizigers aan om voor vertrek de NS-reisplanner of NS-app te raadplegen. De extra reistijd kan mogelijk oplopen tot 45 min.