Eindhoven,
05
februari
2024
|
14:10
Europe/Brussels

Carnaval: NS gaat voor schoon en rein, op stations en in de trein

‘Carnaval, je wordt vrolijk als je het ziet. Het is ook echt van alles, maar hygiënisch is het niet’, zingt Sam de Vries. En vorig jaar hebben we dat gemerkt. Daarom zet NS tijdens carnaval zo'n 250 schoonmakers extra in om de treinen en stations schoon te houden. Daarnaast gaan onze conducteurs meer vragen om afval mee te nemen uit de trein. En natuurlijk is de oproep: hou de treinen en stations schoon.

Ballonnen met rotzooi in de trein

Zowel voor de dag- als nachtschoonmaak werden extra medewerkers ingezet. Ook worden er meer ploegen ingezet om treinen na de dienstregeling in de nacht schoon te maken. En bij het landelijke Coördinatie en Bijsturingsteam van de schoonmaakbedrijven waar NS mee werkt, worden extra mensen ingezet. Zo kunnen meldingen van reizigers snel doorgezet worden zodat een trein dan alsnog schoongemaakt kan worden.

Op veel stations staan extra afvalbakken en containers en wordt meer schoongemaakt. Daarnaast zijn toiletten langer open en staan er rond het station plaskruizen. Toch kan het nog gebeuren dat niet alle treinen of stations helemaal schoon zijn. Er is veel vuil om op te ruimen. Dus help mee, en gooi je vuil in de afvalbakken.

#NSisdeBOB
Wij zorgen er natuurlijk voor dat je veilig feest kunt vieren en weer goed thuiskomt, want #NSisdeBOB. Er staan honderden machinisten, Veiligheid & Service-medewerkers, conducteurs en andere NS'ers klaar om van carnaval een succes te maken.

We rijden veel extra treinen en vooral veel laatste treinen maken we langer. Tussen Breda en Rotterdam worden extra treinen ingezet in de nacht van zaterdag op zondag. Alle stations in Brabant en station Weert worden in het carnavalsweekend minimaal twee keer per uur bediend. Kijk voor vertrek altijd in de reisplanner van NS.

Prinselijke treinen
In acht plaatsen brengt NS de prins met de trein naar het feest toe. Op zaterdag zijn de intochten in Tilburg, Eindhoven, Maastricht, Vught, Heerlen, en Roosendaal. Op zondag komt Amadeiro XXVI stipt om 11.11 uur aan op Oeteldonk Centraol ('s-Hertogenbosch). Dit jaar komt de Prins ook in Zwolle met de trein aan.

Naast het koninklijke vervoer, zal NS de prinsen welkom heten op de stations en onderscheiden met de officiële prinsenketting.

WirkebieNS.nl Maastricht

WirkebieNS
In Maastricht stapt de prins op zaterdag op de trein bij het Onderhoudsbedrijf van NS in Maastricht. Speciaal daarom praat NS ook Limburgs! Vastelaovend vinden wij leuker als je bij ons komt werken. De reis van morge begint bie dich. Kums se same mit ós wirke as inzjenjäör, móntäör, QHSE-adviesäör of (asset)mennezjer aan de trein van morge? Kijk dan op WirkebieNS.nl voor alle mogelijkheden, in het Limburgs! Alaaf!

Carnavalsembleem 2024

Scoor je NS Carnavalsembleem/pin
Ook het publiek en de reizigers worden door NS op een voetstuk geplaatst. Er worden honderden speciale NS Carnavalsemblemen en pins uitgedeeld bij de intochten. Makkelijk op je kiel of andere carnavalspak te strijken, naaien of spelden.

Stations
Je kunt altijd een pitstop houden op het station. Op de meeste stations zijn winkels tot laat in de avond open. Op station Breda en Tilburg heeft AH to Go extra lange openingstijden in het weekend. Ook Julia’s is langer open. En natuurlijk zijn veel stations weer in carnavalskleuren gebracht.

NS Reisplanner in carnavalsstemming
In de NS-app kun je gewoon op de carnavalsnaam van de plek waar je naartoe moet zoeken. 101 plaatsen zijn onder hun carnavalsnaam te vinden, zoals Kruikenstad, Kielegat en Tulpetaonestad. Maar ook steden boven de rivieren staan erin, zoals Boemeldam (Purmerend) naar Waaienburg (Den Helder).