Utrecht,
14
januari
2022
|
15:25
Europe/Brussels

Dit weekend minder Intercity direct-treinen tussen Amsterdam en Rotterdam

Dit weekend rijdt de snelle Intercity over de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Amsterdam en Rotterdam 3 in plaats van 5 keer per uur. Dit is nodig omdat meer en meer collega’s thuis zitten door ziekte of quarantaine. Reizigers kunnen gebruik maken van de overige Intercity direct-treinen, de IC Brussel of de reguliere Intercity via Haarlem. De impact voor reizigers blijft daarmee beperkt. We raden reizigers aan kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Op dit moment is het vaak erg rustig in de trein. Momenteel hebben we ongeveer een derde van de reizigers ten aanzien van voor corona. Gezien de lage reizigersaantallen, verwachten we dat de uitval van deze enkele treinen weinig invloed heeft op de drukte in de trein.

Eerder al besloot NS rustige treinen te schrappen, waardoor het groeiende aantal ziektemeldingen kon worden  opgevangen. Onze collega’s zoals conducteurs, machinisten en monteurs zijn essentieel voor het rijden van de dienstregeling. NS vindt het belangrijk dat zieke collega’s verantwoord kunnen herstellen.

Voor volgende week houden we de situatie nauwlettend in de gaten. NS doet er alles aan om eventuele overlast te beperken.