Utrecht,
16
mei
2019
|
16:24
Europe/Brussels

Dit weekend naar Jumbo Racedagen op Zandvoort?

Hou rekening met extra drukte ivm werkzaamheden rond Amsterdam Zuid

Aankomend weekend vinden wederom de Jumbo Racedagen plaats met Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. NS rijdt het maximale aantal treinen dat mogelijk is op het traject. Dit betekent 6 treinen per uur tijdens de piekmomenten. Hiervan rijden er 4 de hele dag tussen Amsterdam – Zandvoort en 2 extra tussen Haarlem – Zandvoort tijdens de piekmomenten. Extra NS-collega’s helpen bezoekers dit weekend op weg. Ook ProRail zet extra medewerkers in om eventuele problemen op het spoor snel te kunnen verhelpen.

Gezien de grote hoeveelheid bezoekers en werkzaamheden aan het spoor in de omgeving van Amsterdam, raden we reizigers aan de tijd te nemen voor hun reis en kort voor vertrek nogmaals de NS Reisplanner of NS app te raadplegen.

Om ervoor te zorgen dat ondanks de grote drukte de treinen op tijd en veilig kunnen vertrekken, zullen we als het nodig is reizigers gedoseerd toegang tot het station en het perron geven.

Strandbezoekers, raden we aan buiten de piekmomenten te reizen of de fiets te nemen.

Werkzaamheden rond station Amsterdam Zuid

Vanaf vorig weekend zijn de werkzaamheden begonnen rond de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Daardoor rijden er vijf weekenden op zaterdag en zondag geen treinen op het traject naar Schiphol vanuit Almere/Amersfoort/Utrecht vv. Reizigers van en naar Schiphol kunnen omreizen via station Amsterdam Centraal. Reizigers tussen station Amsterdam Zuid - Bijlmer ArenA/Diemen Zuid kunnen gebruik maken van een aantal metrolijnen. Dit weekend rijden er ook minder treinen tussen Amsterdam Centraal-Schiphol. De overige treinen worden verlengd.