Utrecht,
03
oktober
2023
|
21:27
Europe/Brussels

Treinen rondom Schiphol rijden weer volgens dienstregeling

Update 4 oktober 9.30 uur: 
De treinen van en naar Schiphol rijden deze ochtend weer na een storing dinsdagavond. Het kan zo zijn dat her en der een trein korter is dan gepland, maar er is vannacht hard gewerkt om de treinen weer via de dienstregeling te laten rijden.

Vanwege een data- en telefoniestoring bij ProRail konden er vanaf dinsdag einde middag geen treinen rijden van en naar Schiphol, omdat er geen communicatie mogelijk was tussen de treinverkeersleiding en machinisten. Ondanks de storing konden er rond 18.00 uur wel Sprinters naar de Luchthaven rijden. Door de storing in combinatie met diverse incidenten, waaronder een defecte trein bij Utrecht en een aanrijding van een vrachtwagen met een spoorbrug bij Heemstede, hadden reizigers in onder andere Utrecht en Amsterdam helaas nog de hele avond last van hinder op het spoor. Nadat de storing technisch was verholpen, reden er later op de avond steeds meer treinen.

Vanochtend rijdt het treinverkeer in Utrecht, Amsterdam en van en naar Schiphol zoals gepland. Vanwege een defecte wissel rijden er deze ochtend minder treinen tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. We raden reizigers aan om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Reizigers die van, naar of langs Schiphol reizen raden we eveneens aan om hun reis goed te plannen in de NS-app voor vertrek. Vanwege werkzaamheden in de tunnelbuizen, door aannemers in opdracht van ProRail, rijden er tussen 2 en 8 oktober minder treinen via de luchthaven. De reisbeperkingen gelden ook voor het weekeinde van 14 en 15 oktober. Klik hier voor meer informatie.

3 oktober 20.30 uur:
Diverse vertragingen naar aanleiding van telefoniestoring Schiphol

Een storing in het telefoniesysteem van ProRail rond 17.00 uur zorgde ervoor dat er geen treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk was. Daarnaast veroorzaakten diverse incidenten, waaronder een gestrande trein bij Utrecht en een aanrijding van een vrachtwagen tegen een spoorbrug bij Heemstede, voor veel impact op het treinverkeer. Door de storing en incidenten staan er nog treinen op de verkeerde plek. Hierdoor hebben reizigers te maken met vertragingen, onder andere op de stations Utrecht Centraal en Amsterdam. We vinden dit erg vervelend voor onze reizigers. De telefoniestoring is inmiddels technisch opgelost en we werken er hard aan om steeds meer treinen te rijden. We verwachten dat reizigers hier nog de rest van de avond hinder van ondervinden. Reizigers wordt verzocht de reisplanner te raadplegen voor de actuele reisinformatie. De reguliere regeling omtrent geld terug bij vertraging is uiteraard van toepassing.