download
Aftermovie Spoorwensdag 2017
Utrecht,
17
mei
2017
|
18:37
Europe/Brussels

Fotoverslag en aftermovie van geslaagde 10e editie Spoorwensdag!

80 VIP's, vele familieleden en 200 vrijwilligers hebben vandaag een fantastische dag beleefd. De VIP's werden vandaag verrast met een spoorgerelateerde wens. Het simulatorcentrum, het dienstregelcentrum van ProRail en de werkplaatsen van NS werden druk bezocht. Daarnaast reed er speciaal voor het jubileum een nostalgische stoomtrein door Nederland.

 

Jan is 38 jaar en heeft in de buurt waar hij woont NS'er Oskar ontmoet. Hij praat over niets anders dan treinen, maar hij heeft nog nooit als conducteur op de trein gewerkt. Dat is zijn grote droom. Speciaal daarvoor heeft Oskar hem ingeschreven voor de spoorwensdag. Vandaag mocht Jan als hulpconducteur, in uniform, aan de slag op de Thalys, ICE, intercity van NS en op de stoomtrein! Het belangrijkste van zijn outfit heeft hij continu dichtbij gehouden: zijn fluit en het ei om de trein te laten vertrekken! Jan is nu nog even lekker frietjes aan het eten in het Spoorwegmuseum met alle andere VIP's. Vrijwilligers Ron en Ron hebben een onvergetelijke dag gepland!

Jon is 6 jaar oud en is door zijn moeder insgeschreven voor deze dag. Hij wilde namelijk heel graag zien hoe de modernisering van de VIRM in het echt gaat.De VIRM is de lievelingstrein van Jon en over de modernisering zijn geen filmpjes te vinden om echt te kunnen zien hoe dat wordt aangepakt. Jon heeft een enorme fascinatie voor treinen al vanaf hij een peuter was. Hij weet er ontzettend veel van. Hij kent de treintypes SLT, DDAR tot DDZ en bediend met het volwassen spel Train Simulator ook zijn eigen treinen. Wat nog mist is een blik in de werkplaats van Haarlem met uitleg van een treinmonteur. Jon mocht vandaag, samen met begeleiders Thijs (NS) en Joline (ProRail), eerst mee op de stoomtrein van Rotterdam naar Haarlem om vervolgens een rondleiding te krijgen van een NS treinmonteur.

Daymon is 25 jaar oud en zijn moeder wilde hem graag een onvergetelijke dag bezorgen. Hij is al zijn hele leven gek op treinen. Als er ergens in het land wat te doen is met treinen wil hij er graag heen! Ook aan het spoorwegmuseum brengen we regelmatig een bezoek. Hij is nu aan het uitzoeken waar je een opleiding kan volgen om met treinen te werken. Voor Daymon werd ook een speciaal programma voorbereid door vrijwilliger Kenny. Daymon mocht in Rotterdam opstappen op de stoomtrein en ook hij mocht een kijkje nemen in het onderhoudsbedrijf. En hij mocht met directeuren Pier Eringa en Roger van Boxtel op de foto in de stoomtrein.

Naast deze 3 toppers zijn er nog vele andere wensen in vervulling gegaan. Zo is een gehele klas van de Koetsveldschool uit Den Haag heeft vandaag ook gezellig meegereden met de stoomtrein. Het is een school voor bijzonder onderwijs en de klas was bezig met het thema Verkeer, waarbij de trein ook aan bod komt. Hoe mooi is het dan om een ritje te mogen maken met een stoomtrein. Veel kinderen waren nog nooit met een trein weggeweest, dus het was voor deze helden een topdag! Vrijwilligers Raymond en Alex hebben deze wens mede georganiseerd. Leuke bijkomstigheid is dat Raymond en Alex oud VIP Karsten tegenkwamen. Zij hebben 5 jaar geleden VIP Karsten begeleid tijdens de spoorwensdag. Karsten is inmiddels 3 jaar machinist bij NS en heeft dus zijn ware droom zien uitkomen.

Bekijk het persbericht via onderstaande button.

Alle vrijwilligers hartelijk dank!