Utrecht,
01
februari
2024
|
13:57
Europe/Brussels

Geen abonnement nodig, wel korting tot 60% zolang je van tevoren een rustige trein kiest

Samenvatting

Vanaf morgen kan je op veel trajecten met korting reizen. Daarvoor is geen abonnement nodig. Enige voorwaarde: koop minimaal één dag van tevoren je kaartje voor een rustige trein. Deze nieuwe kortingstickets zijn een volgende stap van NS om te experimenteren met korting voor rustige treinen. Veel reizigers kunnen hierdoor goedkoper met de trein reizen.

Deze NS PrijsTijd Deals zijn een opvolger van het NS Voordeel-ticket waarmee reizigers de afgelopen twee jaar op drie trajecten korting kregen zolang ze een rustige trein kozen. Na een succesvolle pilot, willen we op veel meer trajecten ervaring opdoen met de korting. Tegelijk maken we hiermee de trein op een slimme manier goedkoper, zonder dat drukke treinen nog drukker worden. 

Tot 60 procent
De hoogte van de korting wordt bepaald door het moment waarop het kaartje gekocht is. Hoe eerder, des te hoger de korting die kan oplopen tot 60%. Alleen treinen die rijden in de daluren komen in aanmerking voor de korting. Bij een volgende stap willen we de korting verder specificeren op basis van de verwachte drukte in de trein. Daardoor kunnen reizigers bijvoorbeeld ook met korting in rustige treinen buiten de daluren reizen. 

In de Reisplanner
De NS PrijsTijd Deals zijn in onze Reisplanner te vinden. Vanaf morgen is het kortingsticket te koop op alle trajecten met voldoende rustige treinen. Meer informatie is te vinden op ns.nl/prijstijddeal.

download