Utrecht,
20
februari
2023
|
09:00
Europe/Brussels

Met tot wel 60% korting reizen nu ook tussen Utrecht-Groningen en Utrecht-Den Helder als je een rustige trein kiest

Samenvatting

Reizigers tussen Utrecht-Groningen en Utrecht-Den Helder kunnen vanaf vandaag met tot wel 60 procent korting reizen zolang ze voor een rustige trein kiezen. We starten op deze twee trajecten met NS Voordeel, het e-ticket waarbij de korting op het treinkaartje per treinrit bepaald wordt door onze druktedata. Hoe rustiger de trein, des te hoger de korting.

Vorig jaar is NS gestart met NS Voordeel op traject Den Haag-Eindhoven. Na een succesvolle pilot hebben we besloten dat reizigers op dit traject met NS Voordeel kunnen blijven reizen en dat we uitbreiden op andere trajecten waar voldoende ruimte in de treinen is om korting aan te bieden. 

Tjalling Smit, binnen de Raad van Bestuur van NS verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen: “De pilot heeft aangetoond dat we met dit e-ticket reizigers kunnen verleiden om de trein te nemen die dat anders niet gedaan hadden. Ook zien we dat dat het ticket helpt om reizigers beter te spreiden. Reizigers zijn bereid om een rustige trein te kiezen met hoge korting. Door NS Voordeel aan te bieden op traject Utrecht-Groningen en traject Utrecht-Den Helder kunnen nog meer reizigers goedkoper met de trein reizen terwijl wij de ruimte in onze treinen beter benutten."

E-ticket 
Op traject Utrecht-Den Helder kan je op alle tussengelegen stations met NS Voordeel reizen. Op traject Utrecht-Groningen geldt dat alleen voor de Intercity-stations. Dat geldt voor allebei de trajecten voor beide richtingen. Om te reizen met NS Voordeel is geen abonnement nodig. Wel moet je het ticket minimaal een dag van tevoren aanschaffen. Je plant de reis in de reisplanner in de NS-app of op ns.nl en ziet per vertrektijd of reizen met korting mogelijk is. Vervolgens koop je daar direct het NS Voordeel-ticket en ontvang je een e-ticket met QR-code om te kunnen reizen. Meer informatie over hoe NS Voordeel werkt is op deze pagina te vinden.

NS Voordeel-Screenshot-reisplanner