Utrecht,
12
oktober
2022
|
13:00
Europe/Brussels

Pilot NS Voordeel: Ruim 4700 reizigers pakten de trein met gemiddeld 30% korting

Samenvatting

Op traject Den Haag-Eindhoven hebben 4.744 reizigers de afgelopen maanden met korting met de trein gereisd door een rustige trein te kiezen. In maart is NS op dit traject een pilot gestart met NS Voordeel: een e-ticket waarbij de korting op het treinkaartje per treinrit bepaald wordt door onze druktedata. Hoe rustiger de trein, des te hoger de korting die kan oplopen tot 60 procent. 

NS is tevreden over de pilot. We hebben daarom besloten dat we het NS Voordeel-ticket op traject Den Haag-Eindhoven blijven aanbieden en onderzoeken welke trajecten zo snel mogelijk kunnen volgen.

Tjalling Smit, binnen de Raad van Bestuur van NS verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen: “Met NS Voordeel bieden we voor het eerst korting op maat per treinrit aan met als doel om het reizen met de trein goedkoper te maken en tegelijkertijd onze reizigers beter te spreiden over onze treinen. Reizigers die tijdens de pilot met dit e-ticket hebben gereisd, deden dat gemiddeld met 30 procent korting en met name de rustige momenten met hoge korting waren populair. Met NS Voordeel hebben we dus een nieuw middel in onze gereedschapskist om reizigers voordelig met de trein te laten reizen én de capaciteit in onze treinen beter te benutten.”

Om te reizen met NS Voordeel is geen abonnement nodig. Wel moet je het ticket minimaal een dag van tevoren aanschaffen. Je plant de reis in de reisplanner in de NS-app of op ns.nl en ziet per vertrektijd of reizen met korting mogelijk is. Vervolgens koop je daar direct het NS Voordeel-ticket en ontvang je een e-ticket met QR-code om te kunnen reizen. Meer informatie over hoe NS Voordeel werkt is op deze pagina te vinden.