Utrecht,
27
mei
2021
|
12:42
Europe/Brussels

Gestage stijging in aantal treinreizigers

Na de versoepelingen van het reisadvies door het kabinet is er een gestage stijging te zien in het aantal treinreizigers. Afgelopen donderdag en vrijdag namen op beide dagen meer dan een half miljoen mensen de trein. Dat aantal is in 2021 nog niet zo hoog geweest. Omdat we meer reizigers verwachten, is NS bezig het aantal treinen op te voeren tot 98 procent van de dienstregeling.

Marjan Rintel, president-directeur van NS: "We verwelkomen iedere reiziger met open armen. We zijn heel blij dat de vrijheid om te reizen terug is en dat we onze reizigers weer kunnen brengen waar zij willen gaan. De komende tijd rijdt NS steeds meer treinen om iedereen een prettige en veilige reis te kunnen bieden, want we verwachten dat deze toename doorzet."

Vorige week woensdag verviel het advies om alleen de trein te nemen als de reis noodzakelijk is. Dat was onmiddellijk terug te zien in het aantal reizigers. De afgelopen week was 40 procent van het gebruikelijke aantal reizigers weer terug. Op dit moment is het OV weer voor iedereen, maar is het advies wel om drukte te mijden.

Uitgaansleven en extra forensentreinen

Vanaf 14 juni rijden weer alle treinen, met uitzondering van het nachtnet  en extra forensentreinen in de spits. In de nacht en in de spits reizen er nog relatief weinig mensen. Als reizigersaantallen verder doorgroeien en er weer een nachtleven is, zullen we op een later moment de stap zetten naar een 100%-dienstregeling. Het reguliere nachtnet, inclusief de verbinding naar Schiphol, is NS overigens altijd blijven rijden.

Inzicht in drukte

Reizigers die vooraf meer inzicht willen in drukte in de trein, kunnen hun reis vooraf aanmelden via de Treinwijzer in de NS-app. Reizigers ontvangen dan ook een melding als hun reis te druk lijkt te worden en kunnen dan ook een trein eerder of later nemen.