Goes,
05
september
2023
|
15:10
Europe/Brussels

Hergebruikt NS-materiaal in de Upcycle Shop op station Goes

Een dienstblaadje, notitieblokje of onderzetters van voormalige reisinformatieborden, toilettassen van treinstoelbekleding of reistassen van oude fietsbanden van OV-fietsen. Vanaf donderdag 7 september is het drie dagen te koop op station Goes. Omdat de Zeeuwse spoorlijn 150 jaar bestaat wordt in de stationshal een pop-up store geopend waar nieuwe producten, gemaakt van oud NS-materiaal te krijgen is. Het is de eerste keer dat de tijdelijke winkel in Zeeland te vinden is. Eerder stond de Upcycle Shop in Utrecht, Rotterdam en Leiden.

NS wil graag zoveel mogelijk oude materialen van stations, treinen en werkplaatsen een nieuwe bestemming geven. Bij de modernisering van een trein wordt 99% circulair verwerkt, 86% van alle materialen wordt op nieuw geplaatst in de trein en 13% krijgt een tweede leven buiten de trein. We werken samen met verschillende duurzame ondernemers om van deze oude treinonderdelen, zoals treinvloeren en instaptredes, weer nieuwe producten te maken.  

‘Upcyclespecialist’ VerdraaidGoed maakt bijvoorbeeld dienstblaadjes, onderzetters en spoorblokken van oude gele informatieborden van stations. Bij upcycling krijgt gebruikt materiaal een compleet nieuwe functie.

De creatieve ondernemer OML – Ontwerp Met Liefde – heeft handtassen en toilettassen in de winkel liggen. Rugtassen, etuis en laptoptassen zijn er van Fraenck in de Upcycle Shop. Deze zijn gemaakt van oude treinstoffen, gecombineerd met oude NS-overalls. Het Nieuwe Logisch heeft heuptassen en weekendtassen in de winkel liggen.

Wie nog op zoek is naar een duurzaam cadeautje voor een ander of voor zichzelf, bijvoorbeeld een nieuwe toilettas, reistas, onderzetters, kan deze week terecht bij de Upcylce shop op station Goes.

Dit zijn de openingstijden:
Donderdag 7 september: 13:00 – 18:00 uur. 
Vrijdag 8 september: 09:00 – 18:00 uur.
Zaterdag 9 september: 09:00 – 18:00 uur.

Mocht het je niet lukken om langs te komen op station Goes, kijk dan op ns.nl/upcycle. Daar is het NS Upcycle assortiment te vinden en bestellen.