Leiden,
12
juli
2021
|
16:32
Europe/Brussels

Hergebruikt NS-materiaal in de Upcycle Shop op Leiden Centraal

Een dienblad, notitieblokje of vogelhuisje van voormalige reisinformatieborden of tassen en schoenen van treinstoelbekleding. Vanaf nu is het twee weken lang te koop op Leiden Centraal. In de stationshal is een pop-up store geopend waar gerecycled NS-materiaal te krijgen is. Het is de eerste keer dat de winkel buiten Utrecht Centraal opent.

NS heeft zichzelf als doel gesteld om in 2030 circulair in te kopen, materialen maximaal te (her-) gebruiken en geen afval meer op kantoren, werkplaatsen en treinen te hebben. Daarom worden samen met partners oude materialen hergebruikt.

"Afval bestaat niet", zegt Sacha Göddeke, directeur duurzaam ondernemen bij NS. "Wanneer treinen verouderen, knappen wij deze op. Hierbij komen materialen vrij die we niet meer in de trein kunnen hergebruiken. Zoals de stoelbekleding. Daarvan worden door creatieve partners supertoffe dingen gemaakt. Zo krijgen de materialen een mooi tweede leven als treintas, meditatiekussen of notitieblok en kan het weer jaren gebruikt worden."

Toe nu toe heeft de Upcycle shop eens per jaar op Utrecht Centraal gestaan. Het is de eerste keer dat de winkel te vinden is op Leiden Centraal. Het is tot en met 25 juli doordeweeks geopend van 08.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur. Online bestellen kan natuurlijk ook.

download