Lampegat,
21
februari
2020
|
13:19
Europe/Brussels

Het is weer carnaval en #NSisdeBOB

NS verzorgt prinselijk vervoer in 7 plaatsen en viert het feest mee in heel het land

Mocht je de komende dagen met een konijn, Donald Trump, dansende banaan, prins, dalmatiër of complete Raad van Elf in de trein zitten: dat kan kloppen. Het is weer carnaval en NS viert het feest uitgebreid mee. En natuurlijk zorgen wij ervoor dat je veilig feest kunt vieren en weer goed thuiskomt, want #NSisdeBOB. Er staan honderden machinisten, Veiligheid & Service-medewerkers, conducteurs en andere NS'ers klaar om van carnaval een succes te maken.

Prinselijk vervoer

In zeven plaatsen brengt NS de prins naar het feest toe. Op zaterdag zijn de intochten in Maastricht, Heerlen, Tilburg, Eindhoven, Vught en Roosendaal. Op zondag komt Amadeiro XXVI stipt om 11.11 uur aan op Oeteldonk Centraol ('s-Hertogenbosch). 

Naast het koninklijke vervoer, zal NS de prinsen welkom heten op de NS Stations en onderscheiden met de officiële prinsenkettingen.

download
Carnaval 2020

Scoor je NS Carnavalsembleem

Ook het publiek en de reizigers worden door NS op een voetstuk geplaatst. Er worden honderden speciale NS Carnavalsemblemen uitgedeeld bij de intochten. Makkelijk op je kiel of andere carnavalspak te strijken, naaien of spelden.

Breda en Roermond

Voor het eerst levert NS ook een bijdrage aan carnaval in Breda en vastelaovend in Roermond. Reizigers die na het carnavalsweekend in Breda weer in de trein stappen, worden zondag de 23e feestelijk uitgezwaaid.

De Gebroeders Ko zongen het ooit al: “Eén bitterbal en ik was verloren. Ik vergeet nooit meer wat ze toen zei: ‘Wil jij een bitterbal van mij?’” Daarom deelt NS zondagavond samen met de Smullers op het station gratis bitterballen uit. Dé manier om voldaan terug te gaan naar huis.

Op carnavalszondag zien we dat er drie keer zoveel reizigers vertrekken vanaf station Breda dan op een normale zondag. Bijna een derde van die reizigers komt uit de zuidelijke randstad. Er komen veel mensen uit Dordrecht, Rotterdam en Delft naar Breda. Hossen op de Markt is voor veel mensen de afsluiter van het weekend. Als het evenement klaar is om 22.00 uur komen veel mensen naar het station om de trein te pakken. We willen deze mensen met een extra vrolijk gezicht in de trein laten stappen.

In Roermond is de toegang naar de Sjtasiefestasie vanuit het NS Station van Roermond helemaal vernieuwd. NS, Stichting Sjtasiefestasie en Sjtadsvastelaovereniging D’n Uul hebben de samenwerking gezocht om de beleving van het grootste carnavalsevenement van Limburg al op het station te laten beginnen.

Om de samenwerking te bezegelen, krijgen Sjtadsprins Vito I, Sjtadsjeugprins Cas I en Vorst Dirk I van D’n Uul op vrijdag het officiële NS-carnavalsembleem opgespeld van stationsmanager Ben Schols. Eerder werd het station al versierd in de kleuren van Sjtadsvastelaovereniging D’n Uul.

NS Reisplanner in carnavalsstemming

In de NS-app kun je gewoon op de carnavalsnaam van de plek waar je naartoe moet zoeken. 101 plaatsen zijn onder hun carnavalsnaam te vinden, zoals Kruikenstad, Kielegat en Tulpetaonestad. Maar ook steden boven de rivieren staan erin, zoals Boemeldam (Purmerend) naar Waaienburg (Den Helder).

Woensdag 26 februari, als de feestvierders hun askruisje hebben gehaald, wordt alles weer teruggezet.