Utrecht,
11
maart
2021
|
14:00
Europe/Brussels

Joep Hendriks nieuwe directeur Rivier

Vanaf 1 april start Joep Hendriks als directeur Rivier, een joint venture van vervoerders RET, HTM en NS. Met dit initiatief willen de vervoerders het voor reizigers makkelijker maken om een reis met verschillende vervoermiddelen in één keer online te plannen, boeken en betalen. In zijn nieuwe rol is Hendriks verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het zakelijke platform en het aantrekken van zoveel mogelijk nieuwe partijen.

Afbeelding Joep Hendriks

“In mijn nieuwe functie wil ik het voor elke Nederlander mogelijk maken om met een app naar keuze door het hele land te reizen. Dat gaan we realiseren met een nieuw, baanbrekend technisch platform dat mobiliteitsaanbieders en MaaS-aanbieders met elkaar verbindt. Laagdrempelig, kostenefficiënt en via een uniforme, open standaard. Zodat MaaS-aanbieders via hun apps een reis van deur-tot-deur kunnen aanbieden, met alle denkbare combinaties van OV, deelvervoerconcepten en ook taxi of huurauto. Als maatschappij bewegen we van bezit naar gebruik. Dat geldt ook voor de vervoerssector. Het Rivier-platform wordt dé katalysator van die beweging. Elke mobiliteitsaanbieder of MaaS-aanbieder die wil, kan toegang krijgen tot het nieuwe platform. Hoe meer partijen meedoen, hoe meer impact we samen kunnen maken voor de reiziger”, vertelt Joep Hendriks.

Hendriks heeft brede ervaring in de vervoerssector. De afgelopen jaren was hij manager corporate strategy bij NS. Ook speelde hij vanaf de start van de corona-pandemie een rol in de crisismanagementorganisatie van het bedrijf. De laatste maanden heeft hij zich met zijn team ingezet voor de ontwikkeling van een toekomstbestendig zakelijk productportfolio. In de jaren daarvoor werkte hij als secretaris van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen en als advocaat in dienstbetrekking. Voor zijn loopbaan binnen NS was hij advocaat, gespecialiseerd in Europees en mededingingsrecht. Ook werkte hij als projectmanager bij de voorganger van de Autoriteit Consument & Markt.

Over Rivier
Vervoerders HTM, NS en RET zetten zich in om het plannen, boeken en betalen van combinaties van vervoer via een app naar keuze makkelijker te maken, zodat de reiziger op elk moment en rekening houdend met de omstandigheden (weer, werkzaamheden, filedruk, etc.) moeiteloos een optimale reis kan samenstellen. Hiervoor ontwikkelen zij samen met Siemens Mobility een open MaaS-platform dat dit technisch mogelijk maakt. Dit zakelijke platform dient als stekkerdoos om aan de ene kant MaaS-aanbieders en aan de andere kant mobiliteitsaanbieders op een efficiëntere manier met elkaar te verbinden. Om dit platform te kunnen ontwikkelen, hebben de vervoerders onlangs een onafhankelijke joint venture zonder winstoogmerk opgericht, genaamd Rivier.

Meer weten?
Voor een gesprek over de mogelijkheden om aan te sluiten, ga naar: www.Rivier.nu of mail naar info@rivier.nuMeer informatie over het doel, de rolverdeling en de governance van Rivier is te vinden in de bijlage.