Utrecht,
25
april
2022
|
15:52
Europe/Brussels

Koninklijk onthaal op station Maastricht op Koningsdag

Reizigers worden woensdag koninklijk onthaald op station Maastricht. Vanwege het bezoek van koning Willem-Alexander en de koninklijke familie aan de stad op 27 april hebben NS, Arriva en ProRail het station helemaal versierd.

Het rood-wit-blauw en oranje is niet te missen op het onlangs compleet gerestaureerde station. Er zijn grote vaandels opgehangen, de verlichting is oranje en de informatiebalie is omgetoverd tot een gouden koets. En ook de medewerkers van Arriva en NS zijn in oranjesferen. 

"Het feest begint al op het station", zegt stationsmanager Ger Pagters. "Er staat vanaf half negen 's ochtends een grote oranje troon voor het station waar reizigers geheel in stijl op de foto kunnen en we delen een klein aandenken uit."

Als vanouds

Voor het eerst sinds 2019 viert Nederland weer Koningsdag als vanouds, met de koninklijke familie die een route aflegt te midden van publiek. Na twee corona-edities viert koning Willem-Alexander zijn 55ste verjaardag in de Limburgse hoofdstad, waar een uitgebreid programma voor hem is samengesteld over wat Zuid-Limburg te bieden heeft. Er worden tienduizenden bezoekers verwacht in Maastricht.

Speciale Oranjedienstregeling

NS rijdt op Koningsdag een speciale Oranjedienstregeling met extra én langere treinen. Ook op Koningsnacht rijden er op een aantal trajecten meer en langere treinen. Er staan veel extra collega’s klaar om reizigers op weg te helpen en treinen en stations schoon te houden. De speciale Oranjedienstregeling is verwerkt in de NS Reisplanner. Kijk voor meer praktische en regionale informatie op NS.nl/koningsdag.