Utrecht,
23
juni
2017
|
05:29
Europe/Brussels

Liveblog acties vrijdag 23 juni

Update 08:45 (laatste): Nauwelijks hinder wegens acties

Reizigers ondervonden vanmorgen nauwelijks hinder door de acties van FNV Spoor. Drie treinen vielen uit, twaalf collega’s hebben het werk neergelegd. De landelijke omroepberichten over de acties zijn inmiddels stopgezet. De meeste reizigers zijn op de hoogte en ondervinden niet of nauwelijks hinder. Ook het webcareteam van NS ontving vanmorgen nauwelijks vragen. Koffie en thee blijven we tot 11:00 uur gratis verstrekken op de stations Nijmegen en Arnhem.

NS is blij dat de hinder voor reizigers vanmorgen beperkt bleef. We herhalen nogmaals de uitnodiging aan FNV Spoor om in gesprek te gaan. Praten is beter dan staken.

Hiermee sluiten we dit liveblog af.

Update 08:00 uur: Koffie?

Op de stations Arnhem en Nijmegen verstrekt NS vanwege de aangekondigde acties gratis koffie en thee. Op dit moment maakten daarvan zo'n 400 reizigers gebruik. Om precies te zijn bestelden zij: 137 koffie, 118 gewone cappuccino, 63 sterke cappuccino. 73 reizigers dronken een kop thee.

Update 07:30 uur: Drie feitjes over vanmorgen

De punctualiteit ligt vanmorgen rond de 95%. Dit is normaal voor een vrijdagochtend.

Op dit moment hebben zich bij NS 12 collega’s gemeld die het werk hebben neergelegd. Dat zijn er minder dan afgelopen maandag. De overlast voor treinreizigers valt mee.

Op station Arnhem zijn drie treinen uitgevallen. Elke trein is er één teveel, reizigers moesten helaas een trein later pakken. Reizigers met vertraging kunnen gebruik maken van de regeling Geld terug bij vertraging.

Lees hier waarom wij acties onnodig vinden.

Update 07:00 uur: Mensen hebben koffie, treinen rijden goed

De punctualiteit ligt vanmorgen rond de 95%, zoals gebruikelijk op een vrijdagochtend. De meeste treinen uit Arnhem en Nijmegen vertrekken dan ook op tijd. In de Kiosk op de perrons deelt NS gratis koffie uit. Daar wordt graag gebruik van gemaakt.

Een reizigster in Nijmegen liet collega's weten vanmorgen eerder van huis te zijn gegaan, maar nu alles op tijd rijdt best een beetje te balen.

Update 06:00 uur: Eerste treinen in de vroege ochtend vertrokken

De eerste treinen vanuit Arnhem en Nijmegen zijn vanochtend vertrokken. Ook de nachtelijke voorbereiding van de dienstregeling verliep normaal. Om 05.37 uur vertrok de Intercity vanuit Nijmegen volgens dienstregeling richting Den Helder. Om 05.46 uur vertrok in Nijmegen de trein naar Den Bosch. Ook de eerste trein vanuit Arnhem is vertrokken, richting Utrecht. Vroege forensen en enkele late stappers krijgen van NS gratis koffie in de Kiosk.

Update 05:30 uur

FNV Spoor heeft voor vandaag acties aangekondigd in de regio Arnhem en Nijmegen. De vakbond heeft zijn leden opgeroepen om vrijdagochtend het werk neer te leggen. Wij weten niet precies hoeveel collega’s gehoor willen geven aan de oproep van FNV Spoor en hoe groot de overlast voor reizigers wordt. Op deze pagina houden we u zo goed mogelijk op de hoogte.

Treinreizigers adviseren we om rekening te houden met extra reistijd en voor vertrek de Reisplanner te raadplegen.

Lees hieronder eerdere berichten van NS over de acties: