Tilburg,
19
juli
2023
|
11:20
Europe/Brussels

Met de trein naar de Tilburgse Kermis

Extra en langere treinen naar de grootste kermis van de Benelux

NS rijdt tijdens de Tilburgse Kermis extra en langere treinen. Het is de grootste kermis van de Benelux en een van de grootste evenementen van Nederland. In de avond en in het weekend rijden er extra Sprinters tussen Dordrecht - Tilburg ,Tilburg - Nijmegen en Tilburg - Eindhoven - Weert. Daarnaast worden de treinen in het weekend verlengd. 

Op Roze Maandag zet NS nachttreinen in. Dit zijn de vertrektijden vanuit Tilburg:

Richting 
Breda – Dordrecht – Rotterdam Centraal01.57 uur en 02.57 uur
Eindhoven01.30 uur en 02.25 uur

Daarnaast zet NS extra (veiligheids)personeel in die ervoor zorgen dat reizigers snel en veilig uit en in de trein komen. Reizigers wordt altijd aangeraden de NS Reisplanner of app te checken voor vertrek.

Dragqueen in de Roze Maandag Express

Roze Maandag Express
Op Roze Maandag worden de eerste bezoekers All Inclusive door NS naar Tilburg gebracht. Op de dag waarop gelijkwaardigheid, inclusie en acceptatie wordt gevierd in Tilburg tijdens de grootste kermis van de Benelux, rijdt de Roze Maandag Express vanaf Amsterdam Centraal rechtstreeks -via Utrecht en Den Bosch- naar Tilburg. Roze Maandag is op 24 juli. Dragqueen-machinist Ruxy Bonaparte rijdt de passagiers naar Tilburg.

Zangeres Sieneke fluit de trein weg op Amsterdam Centraal en gaat voorop in de trein die bol staat van muziek, feest en lekkernijen. Zo’n 300 dragqueens, prijswinnaars, NS’ers en andere gasten kunnen dansen op de feestdeuntjes van de Weekend Club, eten en zien hoe All Inclusive onze medewerkers zijn. Want voor NS is gelijkwaardigheid en acceptatie niet iets dat je alleen moet prediken, maar ook iets dat je moet doen.

Meer info: RozeMaandagExpress.nl