Utrecht,
20
april
2018
|
07:27
Europe/Brussels

Meteen populair: op ns.nl treinkaartje kopen met creditcard

Zonder enige publiciteit geïntroduceerd en nu al populair op de website van NS: een treinkaartje kopen met creditcard. NS richt zich hiermee op reizigers die elders al gewend zijn om met creditcard te betalen zoals expats. Deze hebben soms ook geen Nederlandse bankrekening en kunnen daardoor iDeal niet gebruiken. Ook grensstreekbewoners uit België en Duitsland die de trein in Nederland willen pakken kunnen nu simpel met creditcard afrekenen.

Binnen een paar dagen is deze optie al duizenden keren gebruikt en inmiddels wordt al ruim 7% van alle transacties op ns.nl met creditcard afgerekend. Dat is echt fors voor een nieuwe optie. 

Edwin Bosveld van NS realisatiemanagement legt uit wat ervoor nodig was om deze betaalvariant mogelijk te maken. “Het heeft even geduurd, maar ik ben trots dat het nu eindelijk gelukt is”, legt Edwin uit. Op ns.nl kunnen reizigers nu met hun creditcard betalen als ze een treinkaartje willen kopen. “Reizigers vonden het vreemd dat ze op ns.nl niet met creditkaart konden betalen. Hier zijn we mee aan de slag gegaan. Afgelopen week kregen we groen licht om de betaalmethode online te zetten. Zonder dat we reizigers vooraf informeerden over deze optie, werd er meteen veelvuldig gebruik van gemaakt." Het gaat hier om duizenden verkochte treinkaartjes per dag.

Volgende week voert NS nog een kleine aanpassing door. Nu kan de reiziger nog kiezen tussen VISA, Mastercard en American Express. Dit wordt één optie. Reizigers hoeven dan alleen hun creditcardnummer in te voeren. Internationale treinreizigers kunnen al langer met hun creditcard terecht op de website van NS International. Ook is het sinds vorig jaar mogelijk om met creditcard te betalen bij de NS-kaartautomaten en de Tickets & Service-balies.