Utrecht,
14
december
2021
|
16:20
Europe/Brussels

Nieuwe dienstregeling: fors meer aanvragen reisadviezen

De afgelopen dagen is de NS Reisplanner flink meer bezocht. Zondag ging de nieuwe dienstregeling in en gisteren waren de grootste wijzigingen voor reizigers merkbaar. Zo zijn er twee nieuwe tienminutentreinen bijgekomen tussen Rotterdam – Leiden – Schiphol en Schiphol – Utrecht – Nijmegen en rijden er meer treinen op de Zeeuwse lijn.

Door de vele verbeteringen zijn ook vertrektijden en aansluitingen gewijzigd. Dus geldt het advies om de reisplanner goed te raadplegen. En dat is ook gebeurd. De afgelopen dagen is de NS Reisplanner gemiddeld 28 procent meer bezocht dan in dezelfde periode vorige week, gisteren ruim 1,1 miljoen keer.

"NS kijkt tevreden terug op de start van de nieuwe dienstregeling", zegt Jantina Woudstra, directeur dienstregeling van NS. Er hebben zich weinig problemen voorgedaan. "Al zie je dat meer treinen op het spoor de dienstregeling ook gevoeliger maken. NS monitort dit nauwgezet met ProRail."

Even wennen

Een nieuwe dienstregeling is ook voor onze collega's altijd even wennen. "Toch zien we dat zo'n 94 procent van de treinen gisteren op tijd op de plek van bestemming is gekomen. Zondag reed ruim 96 procent van onze treinen op tijd."

We hebben reizigers op verschillende plekken extra gewezen op de verbeteringen. In Leiden en Utrecht stonden we op het perron stil bij het vertrek van de nieuwe tienminutentreinen. Daarnaast is ook de verbinding tussen Leiden en Utrecht fors verbeterd nu er vier keer per uur een rechtstreekse trein gaat tussen de twee steden.

Voor Zeeland was de komst van een nieuwe snelle Intercity een belangrijke mijlpaal. Het is onderdeel van het investeringspakket 'Wind in de Zeilen'. Gedeputeerde Harry van der Maas van Zeeland zwaaide de nieuwe snelle Intercity daarom mee uit op het perron in Vlissingen.

Alle wijzigingen in de nieuwe dienstregeling zijn hier te vinden.

download