Utrecht,
06
april
2018
|
14:30
Europe/Brussels

UPDATE 6 april; Nieuwe tarieven Intercity Brussel: vroegboekers reizen goedkoop

Vanaf maandag 9 april rijdt Intercity Brussel 16 keer per dag tussen Nederland en België via de Hogesnelheidslijn. 12 keer rijdt de trein via Amsterdam en Schiphol langs Rotterdam en Breda naar Antwerpen en Brussel. Vier keer per dag is Den Haag HS het aankomst- en vertrekstation. Lees hier meer informatie. Bij deze nieuwe treindienst horen ook nieuwe tarieven: de trein is sneller en rijdt via een andere route.

UPDATE 6 april: een extra rekenvoorbeeld vind je via deze link

NS introduceert voor Intercity Brussel zogeheten Flextarieven: standaardprijzen voor treinritten naar alle Belgische bestemmingen. Het is altijd mogelijk om (tot kort voor vertrek) tickets te kopen. Nieuw zijn de “Early Bird” tarieven: vroegboekers reizen extra voordelig. Early Bird tickets zijn te boeken tot en met zeven dagen voor vertrek. Een Early Bird reist van Amsterdam naar Antwerpen voor € 20 op een weekdag of voor € 26 in het weekend. De reguliere ticketprijs is € 36,40 voor een enkele reis (gebaseerd op tweede klas).

Naar Brussel vanaf

Flex

Early Bird (Week)

Early Bird (Weekend)

Amsterdam

€ 46.80

€ 25

€ 33

Rotterdam

€ 33.80

€ 18

€ 24

Breda

€ 24.60

€ 14

€ 18

Naar Antwerpen vanaf

Flex

Early Bird (Week)(maandag-donderdag)

Early Bird (Weekend) (vrijdag-zondag)

Amsterdam

€ 36.40

€ 20

€ 26

Rotterdam

€ 23.40

€ 13

€ 17

Breda

€ 14.20

€ 9

€ 11

Reizigersorganisaties
Onderaan dit nieuwsbericht vind je de brief die NS aan de reizigersorganisaties in het Locov heeft gestuurd. Hierin gaat NS in op hun reactie. Ook toegevoegd is een verwijzing naar alle stukken op de website van het Locov.

Boek vroeg, reis goedkoop - ook bij losse tickets
NS International zal in haar campagnes de reizigers actief stimuleren gebruik te maken van de Early Bird tarieven. Reizigers zitten niet meer vast aan een verplicht retour tarief en kunnen ook alle tarieven als enkele reis boeken, dus ook de kortingstarieven. Dat is nu niet het geval, je krijgt de korting bij een Weekendretour alléén als je een heen- en terugreis boekt. Andere specifieke tickets voor de Intercity Brussel als Weekendretour, Superdagretour of Jongerentarief zijn daarom ook straks niet meer te koop. Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis mee - een speciaal vervoersbewijs is verkrijgbaar via nsinternational.nl

Boeken bij NS International vanaf 20 maart, reizen vanaf 9 april
De verkoop van de nieuwe tickets start 20 maart via de verkoopkanalen van NS International: nsinternational.nl, Service Center International of de NS International-balies op de grote stations. Early Bird tickets zijn exclusief te koop bij NS International; de Flex-tickets zijn vanaf 9 april ook verkrijgbaar in de NS-kaartautomaten.

Tot eind dit jaar rijdt de Intercity Brussel van en naar Amsterdam Centraal op de vertrektijden van één van de Intercity direct treinen. In de Aanvraag Dienstregeling 2019 meldt NS dat vanaf eind dit jaar de Intercity Brussel niet meer samenloopt met de Intercity direct dienstregeling. Straks komt de trein dus als extra trein naast de Intercity direct.

Klik hieronder voor de reactie van NS op het advies van de reizigersorganisaties verenigd in het Locov.

Downloads