Utrecht,
27
april
2023
|
09:10
Europe/Brussels

NS brengt Koningsdagvierders met trein naar evenementen in het land

Samenvatting

NS rijdt een speciale Oranjedienstregeling met meer en langere treinen daar waar we veel reizigers verwachten richting evenementen. Er zijn veel extra collega's aan het werk om feestvierders op weg te helpen en de stations en treinen schoon te maken. 

Bericht om 18:30 uur
We zien vanaf verschillende stations de eerste feestvierders, met name bezoekers van vrijmarkten, richting huis keren. Op dit moment is het op de meeste stations nog relatief rustig. De komende uren verwachten we nog veel reizigers naar huis te brengen. 

In de loop van de ochtend en begin van de middag was het druk in de treinen en op sommige stations, maar die was beheersbaar. 

Door een storing was het enkele uren niet mogelijk om via ns.nl of de ns-app een treinkaartje te kopen. Reizigers konden wel gewoon een kaartje kopen bij de automaat op het station of in- en uitchecken met hun betaalpas. De storing is inmiddels verholpen. 

De komende uren zal het druk worden, dus als een trein vol is, laat hem dan vertrekken en neem de volgende. Hou het gezellig, zo blijft het ook voor onze collega’s die nog aan het werk zijn een leuke avond en nacht. 

Bericht om 09:15 uur
Gisteravond werd er al flink Koningsnacht gevierd. NS reed extra en langere treinen rond Utrecht, Den Haag en Rotterdam om alle feestvierders naar hun bestemming te brengen. De stemming zat er goed in. De avond en nacht zijn goed verlopen. 

Ondertussen zijn de eerste bezoekers aan de diverse Koningsdag-festiviteiten met de trein onderweg. De stroom komt rustig op gang. 

We roepen reizigers op om voor vertrek de NS Reisplanner te checken en de tijd te nemen voor hun reis. Het zal druk zijn, dus als een trein vol is, laat hem dan vertrekken en neem de volgende. Hou het gezellig, dan wordt het ook voor de collega's die aan het werk zijn een leuke dag.

De Koninklijke familie brengt dit jaar een bezoek aan Rotterdam. Daarom worden bezoekers koninklijk ontvangen op station Rotterdam Centraal. En kunnen ze in de hal op de foto, zittend op een heuse troon.