Gouda,
20
december
2019
|
08:43
Europe/Brussels

NS en Oasen openen watertappunten in de regio Gouda en Alphen

Reizigers in de regio Gouda en Alphen aan den Rijn kunnen vanaf komend voorjaar gratis water tappen bij hun station. NS en Oasen plaatsen de komende weken 11 watertappunten op stations. Deze week al in Alphen aan den Rijn, Gouda en Bodegraven. Vanwege de winterperiode en kans op bevriezing, gaan de watertappunten in het voorjaar open.

De NS heeft dit jaar ruim 200 nieuwe watertappunten bij stations geplaatst, in samenwerking met gemeenten en de drinkwaterbedrijven. Daarmee heeft 90% van alle treinreizigers dit jaar toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. NS en haar partners bieden de watertappunten als service aan reizigers en willen hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

“Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval”, zegt NS regiodirecteur Magdalena Piotrowska. “En we merken dat onze reizigers het enorm waarderen.“ Algemeen directeur Walter van der Meer van Oasen vult aan: “Behalve positief voor het milieu zijn de tappunten ook goed voor de gezondheid. Drinkwater is een gezonde en lekkere dorstlesser en daarmee een prima vervanger voor suikerhoudende frisdranken. Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld.”

Regio Gouda Alphen

Bij 11 NS stations in de regio Gouda en Alphen aan den Rijn worden watertappunt geplaatst: Gouda, Gouda Goverwelle, Alphen aan den Rijn, Zwijndrecht, Gorinchem, Bodegraven, Leerdam, Sliedrecht, Waddinxveen, Hardinxveld-Giessendam, Hardinxveld Blauwe Zoom. NS werkt hiervoor samen met Oasen en gemeenten.

Uiteindelijk hebben reizigers op 240 stations toegang tot gratis drinkwater.