Utrecht,
27
april
2019
|
18:41
Europe/Brussels

NS kijkt terug op Koningsdag

NS heeft vandaag weer vele duizenden feestvierders met de trein naar hun favoriete Koningsdagfeest in het land gebracht. Station Amersfoort was feestelijk aangekleed vanwege het bezoek van de koninklijke familie aan de stad: reizigers kregen daar vandaag reisadvies vanuit de 'gouden informatiekoets'.

Een kleine 1.000 extra collega's hebben er vandaag voor gezorgd dat alle feestvierders die de trein namen, goed zijn aangekomen en de weg konden vinden naar hun feest. Inmiddels is de terugtocht vanaf de verschillende stations naar huis op gang gekomen. De komende uren verwachten wij nog veel reizigers naar huis te brengen.

We rijden vandaag een speciale Oranjedienstregeling. We adviseren reizigers hun terugreis te plannen met de Reisplanner. Zo komen ze niet voor verrassingen te staan.

Vanmiddag vond een incident plaats bij station Castricum, waarbij sprake was van vandalisme in de trein. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen. We zullen er echter alles aan doen om deze te verhalen op de dader(s).

Verder kijken wij, ondanks het weer, terug op een mooie Koningsdag. Om ervoor te zorgen dat we onze reizigers morgen weer met een schone trein via opgeruimde stations naar hun bestemming kunnen brengen, zijn veel collega’s nog de hele nacht hard aan het werk.