Utrecht,
08
juli
2021
|
09:45
Europe/Brussels

NS start met fietsreservering

verplicht je fietsplek reserveren en 25% korting

Samenvatting

Het is zomer en dat betekent dat er veel reizigers traditiegetrouw hun fiets willen meenemen in de trein. NS hoopt veel reizigers te verwelkomen die met de fiets vakantie vieren in eigen land. Wel vragen we die reizigers voorafgaand aan hun reis een fietsreservering te maken via Treinwijzer in de NS-app of op NS.nl/fiets. Tijdens de proef ontvangt de reiziger 25% korting op de Fietskaart Dal. Hiermee wil NS reizigers meer zekerheid geven op een fietsplek. De verplichte reservering en de korting zijn van kracht van 10 juli tot en met 15 september en geldt op alle NS-trajecten in Nederland.

Al eerder kondigde NS de proef voor de verplichte fietsreservering aan. De fiets en de trein zijn een bewezen gouden combi. Reizigers kunnen hun fiets kwijt op de daarvoor bestemde fietsplaatsen, te herkennen aan de sticker op de buitenkant van de trein. In de app is te zien of er nog fietsplaatsen beschikbaar zijn. Zo niet, is het mogelijk een fietsplek in een andere trein te reserveren. Voor last minute-beslissers is het goed te weten dat je tot het moment van vertrek een fietsplek kan reserveren. NS wil de reiziger met fiets zo goed mogelijk spreiden over de treinen. We verwachten daarmee de overlast door veel fietsen in de trein voor andere reizigers te verminderen. Zo wil NS bijdragen aan een fijne en verantwoorde reis.

Reserveren van de fiets
Vanaf 8 juli is het voor reizigers mogelijk om de fiets voorafgaand aan de reis te reserveren. Vanaf 10 juli start de proef en is reserveren verplicht. Dan gaat ook de tijdelijke korting van 25% op de Fietskaart Dal in. Naast dat reizigers een reservering kunnen maken via Treinwijzer in de NS-app of op NS.nl/fiets, kan de reiziger ook reservering maken via klantenservice of bij een NS servicebalie op het station.

NS zal haar reizigers op verschillende manier op de hoogte stellen van de proef. Meer informatie is te vinden op NS.nl/fiets.