Utrecht,
28
juni
2019
|
15:30
Europe/Brussels

Play Station Sloterdijk start op het station

Samenvatting

Vandaag is de nieuwe kunstmanifestatie PLAY STATION SLOTERDIJK in en rondom station Amsterdam Sloterdijk feestelijk van start gegaan. Tot 3 november zijn nieuwe kunstwerken van zowel jonge als toonaangevende kunstenaars te zien.
Natacha Mankowski onderwerpt het NS magazijn bij het P+R terrein aan een ware metamorfose met haar kunstwerk The Square. Het zal  de komende acht jaar onderdeel van het station zijn en reizigers en bezoekers blijven verrassen. NS heeft dit, met een bijdrage van ProRail, mogelijk gemaakt.

In de context van een meerjarig kunstprogramma heeft GET LOST – art projects PLAY STATION SLOTERDIJK 2019 gerealiseerd: een serie tijdelijke en semipermanente kunstwerken - speciaal ontwikkeld door stakeholders in het gebied voor locaties in de openbare ruimte - met een omlijstend publieksprogramma. Meer informatie over de kunstwerken en de betekenis: Play Station Sloterdijk.

Rondleidingen

De hele zomer worden publieksrondleidingen georganiseerd maar de werken zijn ook individueel te bekijken. Begin november 2019 worden nog twee nieuwe kunstwerken onthuld. Op verschillende locaties rondom station Amsterdam Sloterdijk zijn vanaf 28 juni gratis kranten te verkrijgen met meer informatie over de werken en de deelnemende bedrijven.

Aantrekkelijke stations

NS en ProRail werken samen aan aantrekkelijke stations waar reizigers graag verblijven. Cultuur brengt veel mensen samen. Daarom bieden we graag podium aan culturele initiatieven zoals exposities en evenementen die in de stad plaatsvinden. Vorige zomer vonden er bijvoorbeeld voorstellingen plaats van Mollen in de stationshal van Amsterdam Sloterdijk.