Utrecht,
20
juli
2021
|
09:21
Europe/Brussels

P+R terrein Naarden-Bussum geopend

Het P+R terrein naast station Naarden-Bussum kan vanaf vandaag gebruikt worden. Reizigers die met de auto naar het station komen, kunnen de auto parkeren op het nieuwe terrein aan de westzijde van het station, waarna zij hun reis met de trein kunnen voortzetten. In opdracht van NS en ProRail is het P+R terrein één van de voorzieningen die tijdens de renovatie van station Naarden-Bussum wordt aangepakt.

Op het P+R terrein is plek voor 97 auto’s, waaronder 4 plekken met laadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast zijn de slagbomen van het P+R terrein voorzien van kentekenherkenning. Hierdoor hoeft de reiziger na het binnenrijden niks meer te doen, en kan meteen door naar de trein.

De NS-app en de website tonen het aantal beschikbare plekken op het P+R terrein. Met een goede P+R voorziening wordt het OV nog beter toegankelijk voor reizigers die met de auto naar het station komen. Op deze manier wil NS de reis van deur-tot-deur nog makkelijker maken. Treinreizigers parkeren met korting wanneer zij diezelfde dag een treinreis maken en daarbij in-en uitchecken met hun OV-chipkaart of een e-ticket. Het P+R terrein is straks onderdeel van een nieuw entree-gebied aan de westzijde van het station

Projecten en werkzaamheden station Naarden-Bussum
Vanaf vorig jaar is de renovatie van station Naarden-Bussum in volle gang. Zo is er een nieuwe doorgang gecreëerd om het station nog beter toegankelijk te maken, en is perron 1 verbreed en opnieuw ingericht. Het stationsgebouw wordt op dit moment gerenoveerd waarna het ruimte biedt voor nieuwe huurders. Na de zomer begint ProRail met de aanleg van de Kiss & Ride, fietsenstalling, de nieuwe westelijke toegang en aanleg van groen. De werkzaamheden zullen naar verwachting volgend jaar rond de zomer zijn afgerond.

Bouwhekken met foto’s FotoFestival Naarden
Vanwege de renovatie aan het stationsgebouw zijn bouwhekken geplaatst. Op die hekken komen foto’s van het fotofestival in Naarden. De fototentoonstelling heet ‘The Art of Living’ en is een fotografische viering van het leven. De makers van de tentoonstelling presenteren de zoektocht naar de ‘kunst van het leven’ van eigenzinnige, veerkrachtige, artistieke, creatieve en ook alledaagse mensen. De doeken met foto’s zullen tot half augustus te zien zijn.