Utrecht,
05
februari
2021
|
16:15
Europe/Brussels

Sneeuw verwacht, dit weekend rijdt NS winterdienstregeling

Update zaterdag 6 februari 20.00 uur
Voor morgen heeft het KNMI een weeralarm afgegeven (code rood). Vanwege de verwachte sneeuw, wind en ijzel hebben NS en ProRail voorbereidingen getroffen. NS rijdt een winterdienstregeling voor reizigers die noodzakelijk op pad moeten. Ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen kunnen treinen uitvallen of vertragingen ontstaan. Daarom raden we reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen.

download

Vandaag gemaakte beelden van onze machinist Melvin van de anti-icing-installatie in Nijmegen. Op zes locaties in het land worden treinen aan de onderkant met glycol behandeld zodat sneeuw en ijs minder kans krijgen zich te hechten. Zo voorkomen NS en ProRail dat brokken sneeuw en ijs tussen wissels vallen of de leidingen onder de trein beschadigen.  

Vanwege de verwachte sneeuw, ijzel en harde wind rijdt NS zaterdag 6 februari en zondag 7 februari minder treinen. Op vrijwel alle trajecten rijden minimaal twee treinen per uur, soms vier keer per uur. Door minder treinen te rijden, ontstaat er meer ruimte op het spoor. Dit geeft NS en ProRail de kans om mogelijke problemen op te lossen. We adviseren reizigers, die noodzakelijk met de trein reizen, om vlak voor vertrek de reisplanner op NS.nl of de NS-app te raadplegen. 

Noodzakelijke reizen
Vanwege corona is het advies van de overheid om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer voor noodzakelijke reizen. Ondanks een aangepaste dienstregeling en de voorzorgsmaatregelen kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Reizigers voor wie treinreizen dit weekend noodzakelijk is, raden we aan om voor de meest actuele reisinformatie vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met langere reistijden.

Aangepaste dienstregeling
Dit weekend rijdt zo’n 80% van de treinen van de normale NS-dienstregeling. Op veel trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Waar treinen normaal elk halfuur rijden, blijft dat zo.

Voorbereid op reis
Op stations en in treinen staan collega's klaar om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bij ProRail staan extra monteurs en hulplocomotieven klaar. Lees hier meer over de voorbereidingen van NS op winterweer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen van het winterweer zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.