Den Haag,
31
augustus
2020
|
07:57
Europe/Brussels

Toegangspoortjes Den Haag Centraal zijn gesloten

Samenvatting

De poortjes naar de perrons van Den Haag Centraal zijn vanochtend gesloten. Treinreizigers moeten vanaf nu inchecken om de poortjes te openen. Nieuw is dat niet, Den Haag Centraal is het 78e station waar poortjes staan.

download

De afgelopen maanden zijn de poortjes verplaatst omdat de drukte op de perrons 8 en 9 soms te groot was. Daarom waren de poortjes ook nog niet gesloten. De in- en uitcheckpoortjes bij de perrons 7, 8, 9 en 10 zijn ruim zes meter de stationshal in geplaatst en er zijn extra poortjes bijgekomen. Zo is de in- en uitcheckcapaciteit vergroot en kunnen reizigers makkelijker overstappen zonder dat ze in en uit moeten checken.

(klik op de foto's om deze rechtenvrij te downloaden)
NS sluit de poortjes niet zomaar, er staan de eerste weken extra medewerkers bij om reizigers te begeleiden. Daarnaast worden reizigers ge
ïnformeerd met omroepberichten.

De planning is dat eind 2024 de perrons door ProRail een paar meter verschoven zijn richting de Binckhorst. Dan zullen de poortjes ook weer vanaf hun tijdelijke locatie verplaatst worden richting de sporen.

Veilig gevoel

Sinds 2014 heeft NS op 77 stations poortjes gesloten. Op stations met gesloten poortjes geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent. Daarnaast wordt het aantal zwartrijders verminderd.

Ondertussen passeert ruim 90 procent van de reizigers een poortje tijdens hun reis.