Utrecht,
22
juni
2017
|
15:41
Europe/Brussels

Vrijdag hinder voor treinreizigers door acties FNV Spoor

Vrijdag 23 juni wordt hinder verwacht voor treinreizigers. De vakbond FNV Spoor heeft acties aangekondigd. FNV Spoor heeft zijn leden opgeroepen om vrijdag in de regio Arnhem en Nijmegen 's ochtends vanaf 4.30 uur uur het werk neer te leggen. Wij weten niet precies hoeveel collega’s gehoor willen geven aan de oproep van FNV Spoor en hoe groot de overlast voor reizigers daadwerkelijk wordt. 

Acties op de genoemde locaties hebben mogelijk ook gevolgen voor reizigers op andere plekken in het land, omdat diverse treinen door de regio Arnhem/Nijmegen rijden. Machinisten en conducteurs werken vanuit Arnhem en Nijmegen op treinen in heel Nederland. De acties kunnen de hele dag voor hinder zorgen.

NS adviseert treinreizigers om op vrijdag rekening te houden met extra reistijd. Check voor vertrek de NS Reisplanner via ns.nl en de NS reisplanner.

Nanouke van 't Riet
Beter in gesprek gaan over oplossingen dan actievoeren
Nanouke van 't Riet

NS heeft vakbond FNV Spoor nadrukkelijk uitgenodigd om in gesprek te gaan. NS ziet voldoende aanknopingspunten voor beide partijen om in gesprek te komen over een aantal onderwerpen dat FNV Spoor heeft geagendeerd. Hiermee reageert NS op het ultimatum dat FNV Spoor gesteld heeft. Eerdere verzoeken om in gesprek te gaan zijn door FNV Spoor helaas afgewezen. NS blijft een dringend beroep doen op FNV Spoor om af te zien van eventuele acties.