Rotterdam,
14
november
2023
|
14:47
Europe/Brussels

Werkzaamheden Rotterdam Centraal en Schiphol zorgen voor hinder voor reizigers

Twee weekenden van, via en naar Rotterdam Centraal geen treinen

Samenvatting

De laatste werkzaamheden van een periode van 6 weken rondom Rotterdam Centraal komen in zicht. Ook rondom Schiphol wordt volop gewerkt aan het spoor door ProRail. We vinden het erg vervelend dat onze reizigers veel hinder ervaren door deze werkzaamheden. Zo kunnen treinen drukker en korter zijn dan reizigers van ons gewend zijn. Treinen kunnen van andere perrons en op andere momenten vertrekken en reizigers moeten soms extra overstappen. Mochten er zich problemen voordoen op het spoor, dan heeft NS door de werkzaamheden ook minder mogelijkheden om die zo snel mogelijk op te lossen. Wij vragen reizigers om in deze periode van werkzaamheden hier bewust van te zijn bij het plannen van je reis. 

Twee weekenden geen treinen rondom Rotterdam CS 
Er zijn twee weekenden waarbij er geen treinen rijden van, via en naar Rotterdam Centraal. Dat gaat om het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 november en van zaterdag 2 en zondag 3 december. Dit betreft de drukke weekenden zoals het black Friday weekend, het weekend voor Sinterklaas en de wedstrijd Feyenoord-PSV. Al deze werkzaamheden op Rotterdam Centraal en in Delft maken deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Meer informatie over de werkzaamheden is te lezen op de site van ProRail. NS zet bussen in en reizigers kunnen vanaf verschillende stations gebruikmaken van het tram- en metronetwerk van Rotterdam. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte. Het station en de meeste winkels op het station zijn gewoon open. 

Gevolgen voor de treinreis op zaterdag 25 en zondag 26 november
- Reizigers kunnen tussen Schiedam, Rotterdam Blaak, Rotterdam Alexander en Rotterdam Centraal gebruik maken van de metro met een geldig NS- vervoerbewijs. Vanaf de verschillende RET-metrohaltes kan je doorreizen naar een NS-station om daar je reis per trein voort te zetten. 
- Tussen Rotterdam Stadion, Schiedam, Capelse Brug, Rotterdam Zuid, Rotterdam Alexander en Rotterdam Noord rijden snel- en stopbussen. 
- Tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Noord kunnen reizigers gebruik maken van de tram. 
- In de nacht van vrijdag op zaterdag rijden er snelbussen tussen Rotterdam Centraal, Delft en Den Haag Hollands Spoor. 
- In de nacht van zaterdag op zondag rijden er snelbussen tussen Rotterdam Centraal en Schiedam Centrum en tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Stadion.
Reizigers kunnen omreizen vanuit Amsterdam Centraal-Schiphol Airport- Breda via Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch.

Gevolgen voor de treinreis op zaterdag 2 en zondag 3 december  
- Reizigers kunnen tussen Schiedam, Rotterdam Blaak, Rotterdam Alexander en Rotterdam Centraal gebruik maken van de metro met een geldig NS vervoersbewijs. Vanaf de verschillende RET-metrohaltes kan je doorreizen naar een NS-station om daar je reis per trein voort te zetten. 
- Tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Noord kunnen reizigers gebruik maken van de tram. 
- In de nacht van vrijdag op zaterdag rijden er snelbussen tussen Rotterdam en Schiedam en tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. 
Reizigers kunnen omreizen vanuit Amsterdam Centraal-Schiphol Airport- Breda via Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch. 

Wedstrijd Feyenoord-PSV op zondag 3 december: 
Voor de wedstrijd Feyenoord-PSV geldt er een alternatief reisadvies. Er rijden geen treinen naar halte Rotterdam Stadion naast De Kuip. Supporters die reizen vanuit regio Rotterdam wordt geadviseerd om zoveel mogelijk lopend, met de (deel)fiets, (deel)scooter of tram naar het stadion te reizen. Voor bezoekers van buiten de regio is het advies om met de auto te reizen en te parkeren op P10 Beverwaard of P13 Q-park Zorgboulevard.

Ga voorbereid op reis  
De gevolgen voor de treinreis zijn per situatie verschillend, plan uw reis kort voor vertrek in de NS reisplanner of raadpleeg de app. Reizigers die hun auto op een van de P+R terreinen rond Rotterdam parkeren kunnen verder reizen met de tram, bus, metro naar het centrum.