Utrecht,
06
september
2016
|
17:39
Europe/Brussels

Winnaar NS Reis mee-prijs: Solar Team Eindhoven #duurzamedinsdag

Het studententeam Solar Team Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven heeft de NS Reis mee-prijs 2016 gewonnen. Hun zonnewagen Stella is 's werelds eerste gezinsauto op zonne-energie. Hiermee heeft het team meegedaan aan de World Solar Challenge in Australië. De droom van Solar Team Eindhoven is dat straks alle gezinsauto's op zonne-energie rijden. De NS Reis mee-prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en heeft als doel duurzaam reizen te stimuleren.

Met gezinsauto Stella heeft Solar Team Eindhoven ruim 3000 kilometer gereden door de outback van Australië. Hiermee is het bewezen dat het kan: comfortabel rijden, betrouwbaar en met (zelfs in Nederland) een bereik van meer dan 600 kilometer op één lading zonne-energie.

Uit het juryrapport: "Duurzame gezinsauto Stella laat zien dat de techniek van zonne-energie steeds krachtiger wordt. Stella is bij uitstek iets wat toekomst heeft. Zonnepanelen in elke vorm gaan in de toekomst een belangrijke rol spelen, wie weet ook voor het treinverkeer."

#Duurzamedinsdag
Op Duurzame Dinsdag krijgen duurzame ideeën een podium in politiek Den Haag. Voor de 18e keer neemt het kabinet op de eerste dinsdag van september een koffer in ontvangst vol duurzame initiatieven uit de samenleving. Ook spreekt de nummer 1 van de duurzame Top 100 in de Ridderzaal de Duurzame Troonrede uit.

#Dienstblaadjes
Eerdere winnaars van Duurzame Dinsdag zijn Roetzbikes en Verdraaid Goed. Met Roetzbikes werkt NS samen bij het hergebruik van onderdelen voor de OV-fiets. Verdraaid Goed maakt notitieboekjes en NS Dienstblaadjes van gebruikte gele informatieborden op de stations.

NS heeft in Nederland een grote invloed op de maatschappij en op duurzaam reizen. Wie met de trein reist is sowieso duurzaam bezig, Nu al rijdt 75% van de treinen op windenergie. Vanaf volgend jaar is dit 100%