Update 11:00 uur [afsluiter]


 

Nanouke van 't Riet
De acties van vanmorgen zijn vervelend geweest voor onze reizigers. Dat de gevolgen voor de landelijke dienstregeling meevielen, doet daar niets aan af. Wij betreuren de overlast voor iedereen die hier hinder van heeft ondervonden. De deur voor constructief overleg staat bij ons nog altijd open. We streven namelijk hetzelfde doel na: een sterk NS voor de toekomst. Dat is in het belang van onze reizigers én medewerkers.
Nanouke van 't Riet

Update 09:00 uur
De door de FNV aangekondigde actieperiode is om 09:00 uur afgelopen. NS streeft ernaar zo snel mogelijk weer volgens de normale dienstregeling te gaan rijden. NS betreurt nogmaals de overlast die reizigers hebben ondervonden door deze acties.

Update 08:30 uur

Volgens de laatste telling hebben circa 35 treinen vanaf Den Haag CS en Zwolle vanochtend niet gereden. In totaal hebben 37 mensen zich opgegeven als deelnemer aan de staking. Dit heeft voor veel reizigers helaas hinder opgeleverd. Wachtende reizigers kunnen een kop koffie of thee krijgen bij De Kiosk op deze stations.

Het lijkt erop dat reizigers goed geïnformeerd zijn. Zeker op Den Haag CS lijkt het iets rustiger dan normaal op een maandagochtend. De reisplanner Xtra is goed up to date.

Van media krijgen wij de vraag of NS zich aan de stakingsregels houdt. Wij vinden het belangrijk om aan te geven dat NS zich keurig aan de afspraken houdt en het recht van mensen om te staken respecteert. Er worden geen treinen bewust omgenummerd en ook wordt geen besmet werk uitgevoerd door uitzendkrachten.

De punctualiteit om 08:30 uur was rond de 93%

Update 08:00 uur

Met dank aan de collega's van @NS_online de drie meest gestelde vragen op social: 

1. Rijdt mijn trein? Er vallen treinen uit op Den Haag CS en Zwolle als gevolg van de staking. De NS-reisplanner Xtra is vooralsnog goed up-to-date. Ons advies is daarom: als je vanaf Den Haag CS of Zwolle reist: kom iets eerder en raadpleeg vooraf de reisplanner. Houd rekening met extra reistijd. Heb je een heel belangrijke afspraak (bijvoorbeeld een herexamen), zorg dan dat je een alternatief achter de hand hebt.

2. Waarom is er een staking? Over de achtergrond van de acties, lees je hier meer.

3. Wat gebeurt er na 9 uur? De acties van FNV stoppen om 9 uur. Daarna zal veel werk verzet worden om te zorgen dat alle treinen weer op de juist plaats staan. Zo willen we er voor zorgen dat in de middag en avond alle treinen weer volgens de dienstregeling rijden.

Update 07:30 uur
Uitval van treinen zorgt nog steeds voor hinder op station Den Haag CS en Zwolle. Dit is bijzonder vervelend voor onze reizigers. Wij bieden koffie en thee aan voor wachtenden bij De Kiosk op deze twee stations. En er is ook muziek ;-)

Update 07:00 uur
Rond 07:00 uur merken we dat het wat drukker wordt op de stations, ook in Den Haag en Zwolle. Reizigers lijken goed voorbereid en op de hoogte van de acties. De NS-reisplanner is goed bijgewerkt en toont welke treinen wel en niet rijden. De overgrote meerderheid van de collega’s op beide stations is aan het werk. Wel ondervinden zij gevolgen van treinen die eerder niet vertrokken zijn. Hieraan werkt NS hard om zoveel mogelijk treinen gewoon te laten rijden. De punctualiteit in heel Nederland is op dit moment 90%.

Update 06:30 uur
De situatie op de stations Den Haag CS en Zwolle rustig en overzichtelijk. Van beide stations rijden op dit moment meer treinen wel dan niet. We raden reizigers aan om op tijd naar het station te vertrekken en kort van te voren de reisplanner te raadplegen. Bij belangrijke afspraken kan het verstandig zijn om een alternatief achter de hand te hebben, mocht een trein uitvallen.

Utrecht,
19
juni
2017
|
05:06
Europe/Brussels

Live blog acties 19 juni 2017

Update 06:00 uur
Om 06:00 uur is het eerste beeld dat vanaf Zwolle en Den Haag enkele treinen niet zijn vertrokken. We betreuren de overlast voor onze reizigers zeer. We proberen iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen met reisinformatie en via de klantenservice. Bij de Kiosk op Den Haag en Zwolle voorziet NS de reizigers van koffie en thee. De landelijke punctualiteit ligt rond de 90%.

Het advies aan treinreizigers wegens de acties vanochtend rond Zwolle en Den Haag: houd rekening met extra reistijd en check voor vertrek de NS Reisplanner Xtra.

Lees hieronder alle eerdere berichten van NS over de acties: