Utrecht,
30
december
2021
|
15:14
Europe/Brussels

Treinreizen rond Oud en Nieuw

Zoals elk jaar geldt er een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Op 31 december rijden er vanaf ongeveer 20:00 uur geen treinen meer, behalve treinen die de rit naar de eindbestemming nog af moeten maken. De eerste treinen gaan op 1 januari om 01:00 uur weer rijden. Check voor vertrek altijd de NS Reisplanner.

Sinds 20 december rijden we minder treinen in de avond, nacht en spits. Dat blijft ook zo in het nieuwe jaar. Het nachtnet rijdt zoals normaal en start op 1 januari om 01:00 uur. In de ochtend wordt de dienstregeling verder opgestart. Wel rijden de treinen zoals op een zondag.

We vinden het belangrijk dat onze collega’s de mogelijkheid hebben om de jaarwisseling thuis te vieren. Daarbij leert de ervaring dat de meeste mensen op oudejaarsavond na 20:00 uur niet meer reizen. Ook verwachten we niet veel reizigers in de trein vanwege de lockdown.

Internationale treinen

We zien de afgelopen dagen dat het erg druk is in de treinen naar België.  Omdat het niet mogelijk is om voldoende afstand te houden, raden we af om te reizen naar België, tenzij het noodzakelijk is. Op oudjaarsdag informeren we reizigers op de stations waar de internationale treinen naar Antwerpen rijden (Amsterdam, Rotterdam, Breda, Roosendaal) dat ook het internationale treinverkeer eerder stopt en dat het advies is om de NS Reisplanner te checken.

Check voor vertrek de reisplanner via ns.nl of de NS App.