Utrecht,
04
juni
2021
|
15:40
Europe/Brussels

Dagje uit steeds vaker met de trein

Een dagje uit gebeurt weer vaker met de trein. NS ziet het aantal reizigers afgelopen zondag oplopen naar 61 procent van het aantal in 2019, met ruim 312.000 reizigers.

Na de versoepelingen van het reisadvies door het kabinet is er een gestage stijging te zien in het aantal treinreizigers. De afgelopen weken was 40 procent van het gebruikelijke aantal reizigers weer terug. In het weekend ligt dat aantal steeds iets hoger. Na de versoepelingen zagen we al meer reizigers en afgelopen weekend lijkt het goede weer dit aantal verder omhoog geduwd te hebben.

Meer treinen naar Zandvoort

Omdat we meer reizigers verwachten, is NS bezig het aantal treinen op te voeren tot 98 procent van de dienstregeling. Vanaf 14 juni rijden weer alle treinen, met uitzondering van het nachtnet en extra forensentreinen in de spits. Daarnaast rijden we de hele zomer extra strandtreinen naar Zandvoort.

Inzicht in drukte

Reizigers die vooraf meer inzicht willen in drukte in de trein, kunnen hun reis vooraf aanmelden via de Treinwijzer in de NS-app. Reizigers ontvangen dan ook een melding als hun reis te druk lijkt te worden en kunnen dan ook een trein eerder of later nemen.