Utrecht,
28
april
2023
|
10:09
Europe/Brussels

NS: Koningsdag 2023 feestelijk verlopen

Op Koningsdag gisteren heeft NS met honderden extra collega’s weer ruim een miljoen feestvierders naar hun Koningsdag-bestemming gebracht en ’s avonds weer veilig naar huis. De dag is grotendeels goed verlopen. Feestvierders hebben in grote getale gehoor gegeven aan onze oproep om het gezellig te houden, zodat het ook voor onze collega's die aan het werk waren en mede-reizigers, een feestelijke dag was. 

In de middag was er sprake van een storing in het online kaartverkoopsysteem, deze was aan het einde van de middag opgelost. In de tussentijd konden reizigers wel inchecken met hun bankpas of een kaartje kopen bij de automaten op de stations. 

Aan het einde van de avond was het erg druk op station Breda. Op station Arnhem hebben we nog crowd management maatregelen getroffen om iedereen veilig naar huis te brengen. Rond middernacht was op de meeste plaatsen de rust teruggekeerd op de stations en in de treinen. Vervolgens zijn zo'n 450 schoonmakers hard aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat we onze reizigers vandaag weer met schone treinen via opgeruimde stations naar hun bestemming konden brengen. Daar waar dat nog niet helemaal is gelukt, vragen wij begrip. Er wordt hard aan gewerkt.

NS reed op Koningsnacht en Koningsdag een speciale Oranjedienstregeling met op de drukste trajecten extra en langere treinen.  Daarnaast was station Rotterdam Centraal feestelijk aangekleed